• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sonck: "Voor mij was Neuer de favoriet voor de Gouden Bal"

  Sonck over de Gouden Bal.

  Cristiano Ronaldo heeft gisteren zijn derde Gouden Bal in ontvangst genomen. Geen onverwachte winnaar voor analist Wesley Sonck, al had hij zelf een andere topfavoriet.

  "Het is niet uitzonderlijk dat Ronaldo de prijs krijgt, maar anderzijds speelde doelman Neuer een seizoen dat hij nog moeilijk zal kunnen evenaren", zegt Sonck.

  "Neuer won het WK met Duitsland en was al heel snel kampioen van Duitsland met Bayern München. Hij was toch mijn favoriet voor de Gouden Bal."

  "Misschien heeft het ook te maken met het feit dat Ronaldo zoveel doelpunten maakt, dat speelt toch altijd mee bij mensen. De meeste voetbalkenners zullen Neuer wel kennen, maar alleen al de namen van Messi en Ronaldo springen er altijd bovenuit."

  "Voor Robben bijvoorbeeld was het ook een uitstekend jaar, terwijl Messi misschien een iets minder goed WK speelde. Anderzijds moet ik zeggen dat de lat bij Ronaldo en Messi ook wel heel hoog ligt."

  Geen Belgen in het "Elftal van het jaar"

  Drie Belgen mochten hopen op een plaats in het elftal van het jaar, maar Kompany, Hazard en Courtois haalden het niet. "Als ik zie dat David Luiz en Thiago Silva wel in de ploeg staan, snap ik niet dat Kompany naast de ploeg valt. Zeker Luiz vind ik geen topverdediger", zegt Sonck.

  "Zoals Hazard nu presteert, had hij ook wel in het elftal van het jaar mogen staan. Courtois heeft dan weer de pech dat hij moet concurreren met Neuer voor één plaatsje."