• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nick Nuyens: slim en sterk op Vlaamse bodem

  Nick Nuyens wint in 2011 de Ronde van Vlaanderen.

  Niet geheel onverwacht heeft Nick Nuyens afscheid genomen van de wielersport. De 34-jarige Nuyens had zich al een tijdje in het sukkelstraatje vastgereden en vond geen nieuwe ploeg. Met enkele overwinningen in de klassiekers kan "De bom van Bevel" terugblikken op een mooie erelijst.

  Drie zeges in één week tijd

  Nick Nuyens werd in 2003 prof bij de Quick Step-ploeg van Patrick Lefevere. Op het einde van 2004 stak Nuyens een eerste keer zijn neus aan het venster met drie overwinningen in één week: Parijs-Brussel, de GP van Wallonië en de GP van Prato.

  Nuyens scoort in het openingsweekend

  In de daaropvolgende seizoenen toont Nuyens dat de Vlaamse klassiekers hem op het lijf geschreven zijn. In 2005 wint de sluwe Nuyens de Omloop Het Volk, een jaar later pakt hij met Kuurne-Brussel-Kuurne opnieuw een zege in het openingsweekend.

  Video player inladen ...

  Franse lucht werkt weinig inspirerend voor Nuyens

  Nuyens, die overigens ook een diploma communicatiewetenschappen aan de KU Leuven behaalt, trekt in 2007 naar Cofidis. Maar daar stokt de machine een beetje. Een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen in 2008 is een van zijn weinige adelbrieven uit die periode.

  Citadel van Namen ligt Nuyens

  Na twee jaar Cofidis trekt Nuyens voor twee seizoenen naar Rabobank. Maar ook bij de Nederlandse ploeg kon "De bom van Bevel" niet uitblinken. In 2009 bleek hij wel andermaal de sterkste op de Citadel van Namen, goed voor zijn derde zege in de GP van Wallonië.

  Nuyens schittert in de Ronde van Vlaanderen

  In 2011 kwam Nick Nuyens onder de vleugels van het Saxo-team van Bjarne Riis. De Deense ploegmanager kon Nuyens wel prikkelen en stuwde hem dat jaar naar twee overwinningen in de voorjaarsklassiekers.

  Na een zege in Dwars door Vlaanderen boekte Nuyens anderhalve week later zijn mooiste overwinning uit zijn carrière. Nuyens won de Ronde van Vlaanderen en is de winnaar van de voorlopig laatste editie met aankomst in Meerbeke.

  Heupblessure luidt einde van carrière in

  Een jaar later kon Nuyens dat kunstje door een vervelende heupblessure niet herhalen. 2012 wordt een echt rampjaar, waardoor Nuyens afscheid neemt van Riis.

  Garmin-Sharp biedt Nuyens een uitweg, maar Nuyens kan op zijn terrein niet meer uitblinken. De Amerikaanse ploeg verlengt zijn contract eind 2014 niet. Nuyens zoekt nog even naar een ploeg, maar hangt zijn fiets dan toch aan de haak.