• home
 • video
 • pas verschenen

  Nick Nuyens: "Beste optie was om te stoppen"

  De carrière van Nick Nuyens zat al een paar jaar in het slop.

  Nick Nuyens is niet langer wielrenner. Zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg draaide op niets uit. De ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen geeft er dan maar de brui aan. Nuyens is 34 jaar. "Ik laat het nu allemaal op mij afkomen, maar mijn grootste expertise ligt natuurlijk in het wielrennen."

  Het afscheid van Nick Nuyens is geen verrassing. "Ik heb toch met een aantal ploegen gesproken, maar we zijn er niet uitgeraakt. De beste optie was om te stoppen", zegt Nuyens aan Sporza.

  "Het is toch even aanpassen. Op sommige dagen moet ik toch even slikken. Ik heb 20 jaar gefietst. Het was het grootste deel van mijn leven en ik heb dankzij de koers dingen bereikt die ik nooit gedacht had te bereiken."

  Nuyens' overwinning in de Ronde van Vlaanderen van 2011 springt eruit op zijn erelijst. "Dat is uiteraard mijn mooiste moment, maar mijn strafste prestatie is wellicht in Dwars door Vlaanderen tien dagen eerder."

  "Uiteindelijk heb ik een aantal mooie koersen gewonnen. Ik was de beste in de Omloop Het Volk en heb ook erg genoten van mijn zege in de Ronde van Zwitserland."

  "Uiteraard wil je als sporter altijd meer. Zo vind ik het jammer dat ik nooit Belgisch kampioen kon worden. Maar ik zie dat niet als een gat op mijn palmares. Ik ben vooral heel trots op wat er wél opstaat."

  "Ik heb tonnen ervaring in het wielrennen"

  Nick Nuyens is niet van plan het wielrennen definitief vaarwel te zeggen. "Ik baat al een tijdje een supermarkt uit. Dat was toen ik nog renner was een afleiding en nu een zekerheid. Ik wil daar zeker in voortdoen. Maar mijn expertise ligt in het wielrennen."

  "Ik laat het allemaal op mij afkomen en zie wel wat er uit de bus komt. Ik heb tonnen ervaring in de koers en zou ook graag iets doen met de jeugd bijvoorbeeld. Maar ik wil niets overhaast doen. Ik heb enkele drukke jaren achter de rug en wil ook tijd nemen om te genieten."