• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Guy Luzon lost Bob Peeters af bij Charlton

  Duchâtelet: "Luzon is een gedreven coach, hij zal zijn uiterste best doen."

  Een paar maanden na zijn ontslag bij Standard krijgt Guy Luzon een nieuwe kans bij een club van Roland Duchâtelet. De Israëliër krijgt Charlton onder zijn hoede. "Ik wil ervoor zorgen dat mijn spelers voor elkaar door het vuur gaan", zegt Luzon.

  Door de tegenvallende resultaten werd Bob Peeters afgelopen zondag door Roland Duchâtelet van zijn schaakbord gehaald bij Charlton. Met Guy Luzon vist hij een bekende nieuwe pion weer op.

  De Israëliër krijgt een contract voor anderhalf jaar. "Ik ben blij hier bij Charlton te zijn", zegt de ex-coach van Standard. "We hebben getalenteerde spelers in de kern en ik zal proberen het beste uit hen te halen."

  "Het is belangrijk dat er een positieve sfeer komt in de ploeg. Ik wil ervoor zorgen dat mijn spelers voor elkaar door het vuur willen gaan."

  "Ik maak me sterk dat de aanstelling van Luzon een voltreffer wordt voor de club", zegt Duchâtelet, ook de eigenaar van Standard. "Hij is uitzonderlijk getalenteerd en heeft op zijn 39e al heel wat bereikt."

  "Het is een gedreven coach, die zich volledig zal geven voor Charlton. Ik hoop dat de supporters zich achter hem zullen scharen."

  Veel oude bekenden bij Charlton

  Guy Luzon werd vorig seizoen door Roland Duchâtelet in het Belgische voetbal geïntroduceerd. Hij werd in zijn eerste seizoen meteen vicekampioen, al gaf hij in de play-offs wel een riante voorsprong uit handen. Dit seizoen draaide het stroever. Midden oktober werd hij dan ook ontslagen.

  Luzon bleef wel werken voor Duchâtelet, voornamelijk scoutingsopdrachten. Maar nu krijgt hij dus een nieuwe kans om zich te bewijzen. Charlton staat in de middenmoot van de Engelse tweede klasse.

  Luzon zal in Londen enkele oude bekenden tegen het lijf lopen. Speles als Buyens, Tucudean, Watt, Bulot en Ben Haim werden naar Charlton versast omdat ze bij Standard minder aan spelen toekwamen.