• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gestolen BK-podium duikt op...in supporterscafé Nys

  Tredes nummers twee en drie kon de politie zondag al recupereren.

  Het gestolen podium van het BK-veldrijden is terecht. Zondag waren drie mensen aan de haal gegaan met het podium waarop Klaas Vantornout zijn tricolore trui in ontvangst had genomen. Een dag later is het podium opgedoken in het supporterscafé van Sven Nys in Baal.

  De veldritwereld is er een van rivaliserende clans en intriges, al blijft het allemaal vaak onschuldig. Supporters van uittredend Belgisch kampioen Sven Nys zitten volgens Het Laatste Nieuws achter de diefstal van het hoogste trapje van het BK-podium.

  "Enkele hevige supporters kwamen hier 's avonds plots met dat podium binnen", zegt Ronny Mattheus, de voorzitter van het supporterscafé van Sven Nys in Baal. "Volgens hen was Sven de enige echte winnaar in Erpe-Mere." De wielerbond is verwittigd en kan het podium komen ophalen.