• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Froome: "Vraag me altijd af wat Contador doet"

  Chris Froome: "Alberto is een erg zware tegenstander."

  Volgende zomer is het weer uitkijken naar het duel tussen Chris Froome en Alberto Contador in de Ronde van Frankrijk. "Hij dwingt me om harder te trainen", zegt Froome over zijn concurrent. "Als je een slechte dag hebt, ruikt hij dat."

  Chris Froome bereidt zich met Team Sky op Mallorca voor op het komende wielerseizoen. Een tweede eindzege in de Tour moet zijn hoogtepunt van 2015 worden. Dan zal hij wel moeten afrekenen met titelverdediger Vincenzo Nibali én met zijn concurrent Alberto Contador.

  "Hij dwingt me om harder te trainen", vertelt Froome over de Spaanse rondespecialist van Tinkoff-Saxo. "Op training vraag ik me vaak af wat hij die dag doet. Ik vraag me af hoe hard hij aan het trainen is, ergens in een nat of sneeuwachtig Lugano."

  Over zes maanden zullen ze mekaar in de ogen kijken wanneer de Ronde van Frankrijk in Utrecht van start gaat. "Hij is een erg zware tegenstander. Als iemand weet hoe je de Tour moet winnen, is hij het wel."

  "Alberto ruikt een moment van zwakte. Hij voelt het als je een slechte dag hebt."

  De 32-jarige Spanjaard rijdt wel eerst de Ronde van Italië. Kan hij de Giro en de Tour winnen? "Ik zou niet zeggen dat het onmogelijk is, maar hij staat wel voor een loodzware opdracht. Als de derde week van die tweede grote ronde aanbreekt, kruip je op handen en voeten."