• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Boeck: "Miste eerlijkheid in het voetbal"

  Glen De Boeck: "Tegen perceptie kun je niet vechten."

  Glen De Boeck keert het voetbal (voorlopig) de rug toe en kiest voor een job bij evenementen- en teambuildingbureau Herculean. "Het was voor mij tijd om te springen. Als Anderlecht morgen belt, zal het de bezettoon horen."

  Glen De Boeck groeide na zijn actieve carrière al snel uit tot de kroonprins van het trainersgilde, onder meer dankzij goeie resultaten met Cercle Brugge. Maar na mindere avonturen bij Germinal Beerschot, VVV en Waasland-Beveren was zijn ster danig getaand.

  "Ik heb de voorbije periode nog aanbiedingen gehad van voetbalclubs in binnen- en buitenland, maar ik miste eerlijkheid, authenticiteit en open communicatie", zegt De Boeck.

  "Dat trof ik wel aan bij Herculean. Het was voor mij tijd om te springen. Mensen die zich goed voelen, presteren beter." De Boeck zal zich bij zijn nieuwe werkgever voornamelijk concentreren op de uitbouw van het bedrijf in België.

  "Hoe meer gesprekken ik de afgelopen tijd voerde, hoe meer ik inzag dat mijn verhaal in het voetbal een moeilijk verhaal was geworden. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck zei me vorig jaar dat ik een imagoprobleem heb. Ik kon dat toen niet plaatsen, maar het blijkt te kloppen. Tegen perceptie kun je niet vechten."

  "Ik hoop nog een rol te kunnen spelen als analist"

  Ziet Glen De Boeck dan geen enkele toekomst meer voor hem weggelegd in het voetbal? "Zeg nooit nooit, maar als Anderlecht morgen belt, zal het een bezettoon horen."

  "Ik heb ooit een project niet afgemaakt (bij Cercle), die fout zal ik niet meer maken. Ik zal me 100% geven voor dit bedrijf. Ik zal dan wel niet meer binnen een voetbalclub actief zijn, maar ik hoop wel nog een rol te kunnen spelen als analist."