• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wuyts geeft Van Aert raad: "Doe het maar bij de beloften"

  Op het WK is Wout van Aert de titelverdediger bij de beloften.

  Gaat Wout van Aert over drie weken voor goud bij de profs of bij de beloften? Michel Wuyts: "In zijn plaats zou ik eens goed nadenken. En Sven Nys? "Het podium moet zeker kunnen in Tabor."

  De 20-jarige hardrijder Wout van Aert heeft de Belgische driekleur gisteren in Erpe-Mere niet kunnen veroveren. "Toen hij in de tweede ronde ten aanval trok, zat hij te schokschouderen", merkt onze commentator Michel Wuyts op. "Ik hoorde hem ook wat hoesten en proesten voor de start."

  "Van Aert voelt nu wat Nys al 16 jaar ervaart. Met die druk van start gaan, is allesbehalve evident."

  "De volgende dagen gaan ze beslissen of hij het wereldkampioenschap bij de beloften of bij de elite rijdt. In zijn plaats zou ik eens nadenken. Hij heeft de ervaring van de nederlaag. Hij kent nu de druk van een kampioenschap. En een WK is nog erger."

  "Als hij als medefavoriet van start gaat bij de profs en hij wint niet, dan is hij een desillusie rijker. Dus zou ik hem de raad geven: doe het toch maar bij de beloften. Als hij daar verliest, krijgt hij er minder van langs." Op het WK is Van Aert de titelverdediger bij de beloften (foto).

  "Petje af voor Sven Nys"

  En Sven Nys? Na zijn vierde plaats gelooft coach Paul Van Den Bosch in een derde wereldtitel voor zijn 38-jarige renner. "Ik heb dingen gezien die mij leren dat hij nog beter kan", geeft Michel Wuyts zijn mening.

  "Nys heeft een vuist gemaakt in Erpe-Mere, petje af. Maar voor een nummer uit de oude doos was zijn tank nog niet helemaal gevuld met energie."

  "Hij heeft nu een basis om op te teren en hij heeft me verteld dat hij naar Mallorca trekt om op te bouwen naar het WK in Tabor."

  "Op het Belgisch kampioenschap heeft hij niet in zichzelf geloofd. Hij dacht dat Van Aert met hem zou meerijden, maar Van Aert kreeg pech. Het manco aan vertrouwen kost hem een medaille. In Tabor moet het podium zeker kunnen."

  Vandegoor: "Beterschap, dat wel"

  "Ik heb positieve geluiden gehoord over Sven Nys", vertelt Christophe Vandegoor, die het Belgisch kampioenschap voor de radio gevolgd heeft. "Ik wil het wel in de juiste context plaatsen. Dit was een Belgisch kampioenschap. Zonder een Van der Haar of Van der Poel."

  "De enige grote naam die achter Nys finishte, was Pauwels. Voor Nys was het een uitgelezen parcours. Ik weet niet wat ik van Nys moet vinden. Beterschap, dat wel."