• home
 • video
 • pas verschenen

  Vazquez: "Ik vertrek niet bij Club zonder een prijs"

  Club Brugge heeft met Victor Vazquez als dirigent een geslaagd eerste deel van de competitie achter de rug. Maar de komende maanden moet het echt gebeuren voor Vazquez en co. Sporza sprak op stage in Spanje met de Spaanse orkestmeester, die Club Brugge naar een eerste titel in tien jaar moet brengen.

  Victor Vazquez herstelde vorige week op stage in zijn thuisland van een meniscusoperatie. "Het gaat goed met mij", zegt de Spanjaard. "We dachten dat de herstelperiode langer zou duren, maar we mogen optimistisch zijn. Al moeten we het ook stap per stap bekijken."

  Vazquez en zijn Brugse maats hebben zich vorige week in Spanje klaargestoomd voor het tweede deel van de competitie. In 2015 moet Club zijn aanhang eindelijk nog eens een titel kunnen schenken.

  "Maar de weg is nog lang", weet ook Victor Vazquez. "We spelen goed, maar Anderlecht doet dat ook. Het zal tussen ons gaan, al kan alles veranderen in de play-offs."

  "Of we als leider nu extra druk hebben? Die druk is er altijd. Je moet blijven winnen. En we kunnen zeker nog beter spelen, want in het voetbal ben je nooit perfect."

  Wat zijn de grootste valkuilen voor Club om naast de titel te grijpen? "We moeten voorzichtig zijn en we mogen niet denken dat alles makkelijk zal gaan. We moeten de focus houden. Dit seizoen moet ons seizoen worden. Onze fans zullen ook veel energie hebben om ons naar een prijs te stuwen. We moeten tonen dat we het zelf willen. Als we winnen, zal het voor hen zijn."

  "Ik voel me een leider en iedereen respecteert me"

  Victor Vazquez stelt vast dat Club dit seizoen "een blok" is. "Iedereen doet zijn werk. Dat tonen we op het veld. We kennen elkaar ook beter en daarom gaat alles goed."

  In dat blok is Vazquez steevast de uitblinker. Waarom kan hij zich nu eindelijk volledig tonen in het Brugse shirt? "Ik heb de voorbereiding helemaal kunnen meemaken. Ik ben fit en gelukkig. Dat zie je op het veld."

  "Ik werp me ook meer als leider op. Iedereen respecteert me. Als je dat voelt, dan heb je meer vertrouwen en speel je beter. De coach heeft ook voor deze goeie sfeer gezorgd. Daarom zijn we één team."

  "Een vertrek? Ik wil eerst met Club Brugge een prijs pakken"

  Dat het huwelijk tussen Victor Vazquez en Club Brugge nog geen barsten vertoont, bewees de Spanjaard vorige maand met een contractverlenging. Vazquez tekende bij tot 2018. Maar zal hij ook tot dan het Brugse shirt dragen?

  "Ik ben hier gelukkig", stelt Vazquez. "Club heeft vertrouwen in mij. Ik raakte geblesseerd, maar ze gaven me toch een nieuw contract. Dat zegt toch iets."

  Maar Vazquez is ook realistisch. "Als er in de zomer een andere club komt, moeten we praten. Als er een akkoord is dat voor alle partijen goed is, dan kan er misschien iets veranderen. Maar dat hoeft niet, want ik ben hier gelukkig."

  Vazquez lijkt wel aan te geven dat kwalificatie voor de Champions League van cruciaal belang kan zijn. "Ik wil op het hoogste niveau en voor de prijzen spelen. Als ik voor een Spaanse club zou kiezen, zou ik misschien niet voor de prijzen voetballen. Ik speel niet gewoon om te spelen."

  "Laat me duidelijk zijn: voor ik in Brugge vertrek, wil ik een prijs winnen. Daarom heb ik ook mijn contract verlengd. Al weet je natuurlijk nooit wat er gebeurt als er zich een buitenkans aandient. Maar eerst wil ik met Club Brugge een prijs pakken."