• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vantornout: "Ik weet wat er mij te wachten staat"

  Vantornout deed zijn verhaal in zijn driekleur.

  In Otegem, waar zoals gewoonlijk daags na het BK een veldrit georganiseerd wordt, heeft Klaas Vantornout de pers te woord gestaan. De Belgische kampioen is nog altijd verrast over zijn driekleur en relativeert de negatieve geluiden. "Boegeroep? Dat heb ik niet opgemerkt", zegt hij.

  "Ik was na het etentje met de ploeg en de festiviteiten om middernacht thuis", doet Klaas Vantornout het verhaal van zijn uren na het behalen van de titel. "Ik heb drie uurtjes geslapen. Daarna werd ik wakker en kon ik de slaap niet meer vatten."

  Vantornout veroverde gisteren zijn tweede titel uit zijn carrière, na eerder succes in 2013 in Mol. "Ik heb in mijn carrière al enkele straffe stoten uitgehaald. Er mogen er nog wel enkele volgen zoals in Erpe-Mere. Mijn titel in Mol kwam onverwacht. Maar gisteren was de verrassing zowaar nog groter. Maar ik weet wat er mij te wachten staat."

  Vantornout komt nog eens terug op de moeilijke periode in december, waar hij maar niet verlost raakte van de ziektekiemen. "Ik maakte nooit koorts, maar ik voelde me niet in staat om te crossen. In Baal en Diegem deed ik toch mee, maar ik zag er enorm af. De resultaten waren ook slecht."

  "Maar tijdens die ziekteperiode ben ik wel steeds bezig gebleven en kon ik blijven trainen. In de aanloop naar het BK voelde ik me plots beter."

  "Voor de start geloofde ik niet dat ik de titel zou pakken. Ik wist wel dat mijn basisconditie heel goed was, maar ik moest de jongeren ook laten rijden. Het geloof in een goede afloop kwam er toen ik met Sven Nys in de aanval trok. Toen zag ik mijn kansen stijgen."

  Over manoeuvre: "Was uitgegleden en zocht steun"

  Vantornout trok in Erpe-Mere aan het langste eind, maar een sluw manoeuvre in de laatste ronde werd door heel wat supporters allesbehalve enthousiast onthaald.

  Vantornout: "Dat ik Peeters en Van Aert daar hinderde? Ik was uitgegleden en zocht steun met mijn fiets. Daarna ben ik van de rest weggereden."

  "Dat er boegeroep was? Ik heb dat niet gemerkt. Ik deed mijn ding. Dat is me ook gelukt en ik zit hier met deze driekleur. Dat is echt genieten."