• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vantornout: "Heb me geëxcuseerd bij Peeters"

  Klaas Vantornout spreekt in Reyers Laat over een bewogen kampioenschap.

  Klaas Vantornout kreeg gisteren heel wat over zich heen na zijn zege in het BK. Voor zijn manoeuvre in de slotronde (hij hinderde Peeters en Van Aert) en voor zijn uitspraak over Rob Peeters ("Hij is niet het grootste talent"). Voor die uitspraak heeft hij Peeters zijn verontschuldigingen aangeboden: "Ik gebruikte een verkeerde uitdrukking", zei hij in Reyers Laat.

  Vantornout kreeg de twee incidenten nog eens voorgeschoteld in het praatprogramma op Canvas. "Ik weet niet waarover het eigenlijk gaat", zegt hij over de beweging die hij met zijn fiets maakte, nadat hij op de helling in de slotronde voet aan grond had moeten zetten. "Ik zocht gewoon steun met mijn fiets. Ik moest die opheffen."

  "Ze moesten mij achteraf in de perszaal de beelden tonen, want ik wist niet waar iedereen zo over aan het doordrammen was. Ik wist echt niet wat ik eventueel misdaan had. Er was ook niks aan de hand."

  Vantornout kreeg na het BK de steun van Peeters over het incident. Die zei het volgende: "Ik denk dat iedereen dat had gedaan. Het zijn truken van de foor. Ik zou hetzelfde gedaan hebben, denk ik."

  Over Peeters zei Vantornout in zijn eerste reactie voor de Sporza-camera wel dat Peeters "niet het grootste talent was." Daar drukte hij zijn spijt over uit: "Het was een verkeerde uitdrukking. Ik heb een heel boek moeten vertellen gisteren en raakte niet meteen uit mijn woorden. Ik heb hem mijn excuses aangeboden. Punt aan de lijn."