• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Holsbeeck: "Jonge spelers moeten voorzichtig zijn"

  Van Holsbeeck heeft een boodschap voor zijn jeugdige kern.

  Het overlijden van Junior Malanda zindert nog altijd na in het voetbalwereldje. Ook bij de Belgische clubs zorgde het auto-ongeluk van het Duivels-talent voor een schokgolf. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck grijpt het voorval aan om zijn jonge spelers te waarschuwen.

  Bij het auto-ongeluk van Junior Malanda was ook een Anderlecht-speler betrokken. Anthony D'Alberto, een jeugdspeler, werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.

  RSCA-manager Herman Van Holsbeeck probeert in de Mediahuis-kranten zijn spelers dan ook te waarschuwen voor de gevaren op de weg. "Veel jongeren die een contract tekenen bij Anderlecht zien hun leven veranderen. Ze hebben plots veel geld en kunnen een snelle auto kopen", klinkt het.

  "We gaan hen op het hart drukken dat ze voorzichtig moeten zijn, zeker bij slechte weersomstandigheden. En dat je een rijbewijs moet hebben om met een auto te rijden."