• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Politie opent procedure tegen bestuurder van auto Malanda

  Malanda werd uit de auto geslingerd.

  De bestuurder van de auto waarin Junior Malanda zaterdag verongelukt is, riskeert een gerechtelijke vervolging wegens onvrijwillige doodslag. De chauffeur, naar verluidt Anderlecht-belofte Anthony D'Alberto, zou volgens de politie wel over een rijbewijs beschikken, want daarover was twijfel gerezen.

  De Duitse politie heeft een procedure wegens onvrijwillige doodslag opgestart tegen de bestuurder van de Volkswagen Touareg waarin belofte-international Junior Malanda zaterdag om het leven kwam.

  De auto, naar verluidt bestuurd door Anderlecht-belofte Anthony D'Alberto, raakte zaterdag van de baan. Hij ging verschillende keren over de kop en belandde uiteindelijk tegen een boom. Wolfsburg-speler Junior Malanda, die op de achterbank had plaatsgenomen, werd uit het voertuig geslingerd en stierf ter plaatse.

  Volgens de politie reed de auto veel sneller dan de toegelaten 80km/u. Regen en wind hadden de omstandigheden nog een pak gevaarlijker dan normaal gemaakt.

  Anthony D'Alberto, die gewond raakte, maar het ziekenhuis al mocht verlaten, had volgens verschillende bronnen geen geldig rijbewijs. "De chauffeur had wel een rijbewijs", meldt de politie. "Maar het onderzoek loopt nog."