• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pauwels wint herkansing van het BK in Otegem

  Klaas Vantornout ziet Kevin Pauwels winnen in Otegem.

  Kevin Pauwels heeft de veldrit in Otegem op zijn naam geschreven, die traditioneel de dag na het BK gereden wordt. De kopman van Sunweb-Napoleon Games won afgescheiden voor Michael Vanthourenhout en Rob Peeters en klinkt ambitieus voor het WK: "Het BK was een gemiste kans, maar Tabor is nu wel een nog groter doel." Kersvers Belgisch kampioen Klaas Vantornout finishte vandaag als achtste.

  Al in de eerste ronde achtte Pauwels zijn moment gekomen. Eerst raakte hij nog met Peeters en Jens Vandekinderen voorop, met Vantornout die een groep van acht achtervolgers aanvoerde.

  Nog voor de eerste ronde voorbij was, liet Pauwels zijn metgezellen ter plaatse. Peeters en Michael Vanthourenhout kwamen achter hem samen en probeerden de kloof te dichten. Vergeefs.

  Vanthourenhout reed weg van Peeters, maar ook Pauwels bouwde zijn voorsprong uit. Zo lag het podium vast.

  Vandekinderen finishte als vierde, voor Wout van Aert. Vantornout (foto) kwam nooit echt in het stuk voor en stelde zich - nog vermoeid van zijn titel en titelfeest - tevreden met plaats acht.

  Pauwels: "De wereldtitel is nu een nog groter doel"

  Pauwels spoelde zijn vijfde plaats van gisteren in Erpe-Mere door met winst, al zindert de ontgoocheling nog na: "Winnen is altijd leuk, maar dat maakt mijn prestatie van gisteren niet goed."

  "Erpe-Mere en Otegem is ook niet te vergelijken qua parcours. Gisteren was het een stuk lastiger. Ik had vandaag niks te bewijzen. Ik wist dat ik goed was op het BK, maar het resultaat viel tegen."

  "Vandaag voelde ik me sterk en kon ik het wel afmaken. Dat ik de tricolore trui niet kon bemachtigen is een gemiste kans, maar er komt nog een mooi kampioenschap aan met een mooie trui."

  "Normaal moet het WK-parcours in Tabor me beter liggen. Al wordt het afwachten wat de weersomstandigheden zijn."

  "De wereldtitel is nu wel een nog groter doel geworden. Al mag ik niet klagen over mijn huidig seizoen." Pauwels heeft de Wereldbeker zo goed als zeker op zak en staat momenteel tweede in de Bpost Bank-trofee en de Superprestige.

  Vantornout: "Wou mezelf niet te veel pijn doen"

  Vantornout genoot met volle teugen van zijn eerste race in de kampioenentrui. "Het resultaat is verre van goed, dat was te verwachten na al de festiviteiten. Ik had de benen niet om mee te doen en wou mezelf ook niet al te veel pijn doen."

  "De beleving was echter fantastisch. De tricolore trui geeft me vleugels. Ik kreeg enorm veel aanmoedigingen van het publiek. Ik maakte het twee jaar geleden ook al mee. Ik werd toen ook geleefd, maar vanaf dinsdag zal het wel iets rustiger worden."