• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mathieu Van der Poel: "Ik rijd het WK bij de profs"

  Van der Poel gaat in Tabor op zoek naar roem bij de elite.

  Het 19-jarige Nederlandse toptalent Mathieu van der Poel heeft de knoop doorgehakt en zal in Tabor het WK veldrijden bij de profs rijden. "Ik hoor in die categorie thuis", zegt hij. Van der Poel nam de beslissing een dag na zijn nationale titel. "Het moeilijkste was om mijn pa te overtuigen", zegt hij.

  Net als Wout van Aert in België is Mathieu Van der Poel bij onze noorderburen de revelatie. En ook rond Van der Poel was de discussie over welk WK hij moet rijden, bij de elite of toch bij de beloften, al losgebarsten.

  "Vandaag is de beslissing gevallen: samen met mijn ploeg, mijn pa en de bondscoach kozen we ervoor dat ik het WK bij de profs zal rijden."

  "Waarom? Ik heb al veel crossen bij de elite gereden en getoond dat ik in die categorie thuishoor. Na mijn Nederlandse titel bij de profs vind ik ook dat ik die trui eer moet aandoen."

  "Ik zat er al een tijdje mee in mijn hoofd, maar vooral mijn pa en mijn BKCP-ploeg twijfelden. Ze vroegen zich af of het niet allemaal te snel ging. Mijn pa was nog de moeilijkste om te overtuigen, maar hij ziet ook wel dat ik progressie blijf maken."

  "Het speelde ook mee dat het parcours in Tabor me, bij alle omstandigheden, goed moet liggen. En met Nederland staan we met een sterk blok aan de start. Als we elkaar helpen, is veel mogelijk."

  "Wout maakt eigen keuze"

  Denkt Mathieu van der Poel dat zijn beslissing die van Wout van Aert, die voor hetzelfde vraagstuk staat, zal beïnvloeden? "Ik heb de beslissing voor mezelf genomen. Wat Wout doet, is zijn eigen keuze."

  "Maar als je het mij vraagt, zal ook Wout deelnemen aan het WK bij de profs, al kost hem dat  de Wereldbeker bij de beloften."

  Wout van Aert heeft vanuit Otegem, waar vandaag de herkansing van het BK gereden wordt, laten verstaan dat Van der Poels keuze de zijne niet zal beïnvloeden. De Belgische youngster heeft wel nog niet beslist. Hij wil eerst zijn mislukte BK doorspoelen.