Japan en Kawashima hebben geen moeite met debutant Palestina

ma 12 januari 2015 11:10
De Palestijnse fans zijn er voor het eerst bij de op de Asian Cup.
Titelverdediger Japan heeft zijn Asian Cup geopend met een vlotte zege tegen Palestina. Standard-doelman Kawashima hoefde zich nauwelijks in te spannen. Japan klopte de debutant met 4-0.

Endo, Okazaki en Honda (foto) leidden Japan naar een comfortabele 3-0-ruststand in het Australische Newcastle. Yoshida scoorde de vierde voor de titelverdediger.

Twee keer kwamen de Palestijnen in de buurt van  Kawashima. Net voor de rust ging een schot van Alamour voorlangs. In de 81e minuut kreeg Albahdari een kopbal niet binnen het kader.

De Palestijnse fans deerde het niet. Zij zijn er het voor het eerst bij op de Asian Cup, de eindronde van het Aziatische landenkampioenschap. Ze zwaaiden de hele wedstrijd met vlaggen, zongen de longen uit hun lijf en trommelden er gretig op los.