• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Glen De Boeck ruilt voetbal voor zakenleven

  Glen De Boeck was voor het laatst trainer bij Waasland-Beveren (2012-2013).

  De carrière van Glen De Boeck neemt een drastische wending. De ex-coach van Cercle, Germinal Beerschot en Waasland-Beveren wordt Managing Director van een bedrijf. Welk, dat maakt hij morgenvroeg op een persconferentie bekend. De Boeck zat al meer dan een jaar zonder team.

  "Het voetbal heeft mij vele mooie momenten bezorgd, maar ik voel dat de tijd rijp is voor een nieuwe uitdaging", zegt De Boeck in een persbericht. "Ik kijk er ongelooflijk naar uit."

  De 43-jarige De Boeck bracht zijn hele professionele leven in de voetbalwereld door. Hij speelde voor Boom, KV Mechelen en Anderlecht en was 36 keer Rode Duivel.

  Zijn eerste trainersstappen zette hij in 2005 als assistent bij Anderlecht, waarna Cercle, Germinal-Beerschot en het Nederlandse VVV volgde. Van november 2012 tot oktober 2013 was Waasland-Beveren zijn laatste job.

  Wellicht voor evenementenbureau Herculean

  Zowel De Boeck als zijn nieuwe werkgever wachten tot morgen om de naam van het bedrijf te onthullen. Maar op basis van het logo (zie onder) dat meegestuurd werd in het persbericht hebben wij al een flink vermoeden. Het logo is dat van het internationale evenementen- en teambuildingbureau Herculean. Dat wil mensen verenigen via sporten.