• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Depestele: "Zou graag terugkeren naar België"

  Frank Depestele: "Ik pas voor de World League en de Europese Spelen."

  De Red Dragons moeten het komende zomer in de World League en op de Europese Spelen zonder spelverdeler Frank Depestele doen. De veteraan wil dan een rustperiode inlassen, maar houdt de deur open voor het EK. "Als het nodig is, wil ik de nationale ploeg helpen." Depestele zou volgend seizoen ook graag voor een topclub in België spelen.

  Voor Frank Depestele beginnen de jaren op 37-jarige leeftijd te wegen en een druk programma met de nationale ploeg is moeilijk te combineren met zijn clubcarrière. "Ik pas voor de World League en de Europese Spelen in Bakoe", zegt de spelverdeler.

  "Ik heb dan nood aan een rustperiode en tijd voor mijn familie. Voor augustus en het EK ben ik beschikbaar als de bondscoach mij nodig heeft. Ik heb nog altijd zin om de ploeg te helpen."

  Depestele is niet zeker van het EK. "Als de ploeg me niet nodig heeft, dan zal de bondscoach mij niet oproepen. Zo slim is Dominique Baeyens wel. Hij zal wel zien of hij mij nodig heeft."

  Depestele zal onder begeleiding van de nationale ploeg zijn conditie onderhouden. "Ik zal tijdens die rustperiode zorgen dat ik fysiek in orde blijf. Dat was een voorwaarde van de bondscoach."

  Depestele hakte de knoop door na een gesprek met bondscoach Baeyens. "Ik kan mij vinden in deze regeling, omdat er duidelijkheid is. Afgelopen zomer was Frank er de ene week wel bij in de World League en de andere week niet", zegt Baeyens.

  "Dit is een ideale kans voor de andere spelverdelers, ik denk aan Valkiers en Verschueren die goed bezig is bij Asse-Lennik, om hun kans te grijpen. Na de campagne in de World League en de Europese Spelen maken we de balans op en kijken we of we Frank oproepen voor het EK."

  "Ik zou graag weer in België komen spelen"

  Depestele verdedigt dit seizoen de kleuren van Beauvais, in Frankrijk, maar denkt aan een terugkeer. "Ik wil nog enkele jaren op topniveau blijven spelen, al lijkt mijn avontuur in het buitenland voorbij."

  "Ik zou graag opnieuw in België komen spelen, maar dat is nog niet concreet. Ik denk dat ik nog altijd goed genoeg ben voor een topclub in België."

  "Het is ook mijn doelstelling om voor een prijs te gaan, maar ik moet eerst afwachten welke ploegen geïnteresseerd zijn in mij. Er zijn vier ploegen (Antwerpen, Asse-Lennik, Maaseik en Roeselare, red) die mij interesseren en die mogen mij altijd bellen."