• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Defour: "Ik wil een echte patron worden voor Anderlecht"

  Steven Defour is tevreden na de RSCA-stage in Spanje.

  Door enkele blessures kon Steven Defour in zijn eerste maanden als Anderlecht-speler niet altijd het gewenste niveau halen. Maar na een goeie oefenstage is de RSCA-middenvelder ervan overtuigd dat hij in 2015 zijn club naar de titel kan loodsen. "Ik ben niet ver van mijn beste niveau verwijderd", klinkt het.

  "Ik denk dat ik nu kan brengen wat ik de eerste zes maanden bij Anderlecht niet kon", zegt Steven Defour in de kranten. "Fysiek heb ik me nog niet zo goed gevoeld als op deze stage. Ik ben nog geen honderd procent, maar ik ben niet ver van mijn beste niveau verwijderd."

  Defour heeft in het tweede deel van de competitie een duidelijk doel: "Ik wil een echte patron worden voor Anderlecht. Mijn referentie daarbij zijn de eerste 45 minuten van de match bij Club Brugge (2-2, waar Defour scoorde). Zo wil ik elke match zijn."

  "In de eerste seizoenshelft speelde ik wel mijn matchen, maar toen heb je nog niet de echte Defour gezien. Nu komt die er stilaan aan. Ik voel me sterk. Ik wil niet wachten tot de play-offs om top te zijn. Ik wil er meteen staan."

  Defour ontpopte zich de voorbije maanden wel duidelijk tot leidersfiguur van de jonge RSCA-bende, die voor de middenvelder nog te braaf is. "Soms enerveer ik me op training. Dan zijn de spelers te braaf en dan wil ik er wat olie op gooien. Dat heeft ook met het karakter van de spelers te maken. De jongeren zijn leergierig, maar zijn te weinig smeerlapjes."

  Defour hoopt wel nog op versterking de komende weken. "In elke linie zou er iemand moeten bijkomen: een ervaren speler die zijn mond durft te openen. Achteraan heeft Deschacht wel ervaring, maar het ligt niet in zijn karakter om te roepen. Proto doet dat wel, maar staat te ver. We hebben in elke linie een leidersfiguur nodig."