• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Clercq wandelt van Erpe-Mere naar huis: 35km

  De Clercq: "Toffe kroegen tussen Erpe-Mere en thuis."

  Mario De Clercq, ploegleider van kersvers Belgisch kampioen Klaas Vantornout, ziet zijn poulain als "de terechte kampioen". En de Sunweb-Napoleon Games-ploegleider gaat zijn belofte nakomen om van Erpe-Mere naar Wortegem-Petegem te stappen.

  Ook voor Mario De Clercq kwam de Belgische titel van Klaas Vantornout als een geschenk uit de hemel. "Maar Klaas is wel de terechte kampioen."

  Een cruciaal moment in het BK was het manoeuvre waarbij Vantornout bij een val de achtervolgers ophield. "Het deed pijn om te horen dat sommigen dat een "De Clerqske" noemden. Ik heb niets te zien met de koerssituatie."

  "Trouwens, het is niet op dat moment dat de ontknoping tot stand kwam. Dat gebeurde even verderop, toen Klaas bleef rijden waar de anderen te voet gingen."

  "Toffe kroegen onderweg"

  De Clercq had beloofd dat hij te voet van Erpe-Mere naar zijn woonst in Wortegem-Petegem zou stappen als Vantornout de titel zou pakken. En belofte maakt schuld.

  "Ik ga dat dus doen. Het traject is 35 tot 40 kilometer lang, maar er zijn enkele toffe kroegen onderweg. Daar zal ik zeker kunnen verpozen. Trouwens, ik ben niet alleen op die tocht. Ook de vrouw van Klaas stapt mee en verschillende anderen. Het wordt leuk." Wellicht staat de wandeltocht na het seizoen op het menu.