• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dakar-rijder Tom Colsoul moet brandje blussen

  Tom Colsoul en Bernhard ten Brinke zitten vast in de woestijn.

  Tom Colsoul en Bernhard ten Brinke houden in de Dakar stand op de vijfde plaats, maar bijna was de wedstrijd afgelopen voor het Belgisch-Nederlandse duo. In de marathonetappe (781 kilometer) vatte de Toyota Hilux vuur.

  Toyota-rijders Tom Colsoul en Bernhard Ten Brinke verloren zondag bijna een halfuur in de achtste Dakaretappe, maar het had veel erger kunnen zijn. Een brand onder de motorkap maakte bijna een einde aan hun wedstrijd.

  "Op een duintop moesten we plots hard in de remmen om niet op een Nederlandse truck te rijden. Het gevolg was dat we vast stonden in het zand", vertelt Colsoul.

  "Geen man overboord denk je dan tot Bernhard de hydraulische krik inschakelde om de auto omhoog te duwen. Opeens sloegen de vlammen vanonder de motorkap vandaan."

  "De lekkende toevoerleiding voor het systeem sproeide olie op het gloeiend hete uitlaatspuitstuk. Ik greep meteen naar een brandblusser en slaagde erin het vuur te doven voor het om zich heen kon grijpen."

  "Bijzonder blij met rustdag"

  Ondanks de tegenslag houden Tom Colsoul en Bernhard Ten Brinke stand in de top 5 met hun Toyota Hilux, op 1u22'52" van de Qatarese leider Nasser Al-Attiyah (Mini).

  "Uiteindelijk heeft een truck ons van de duin getrokken en hebben we de laatste drie kilometer zonder stuurbekrachtiging afgelegd."

  "Toen we over de finish reden was er een enorm gevoel van opluchting. We zijn door het oog van de naald gekropen."

  "Het tijdverlies is jammer, maar we zijn wel nog in koers. Nu hebben we een rustdag en daar ben ik bijzonder blij om."

  Tom Colsoul zit vast in de woestijn

  Prachtige beelden uit Bolivia