• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Coach Nys: "De wereldtitel? Ik geloof erin"

  Sven Nys eindigde gisteren vierde in Erpe-Mere.

  "Ik ga als overwinnaar naar huis", reageerde Sven Nys gisteren na het BK, waarin hij vierde werd. Dat licht euforische gevoel was ook bij Paul Van Den Bosch, de coach van Nys, aanwezig. "Ik durf te zeggen dat we goed zullen zijn op het WK", zegt Van Den Bosch.

  Na enkele teleurstellende weken kwam Sven Nys op het BK eindelijk weer boven water. De uittredende kampioen kon net geen podiumplaats veroveren, maar kon wel met een tevreden gevoel naar Baal terugkeren.

  Ook bij Paul Van Den Bosch, de coach van Nys, waren er na het BK alleen maar positieve geluiden te horen. "Deze prestatie hadden we nodig om op voort te werken", vertelt hij in de Mediahuis-kranten.

  "Tot voor het BK konden we niet echt bouwen. Een lichte prikkel werd telkens weer gevolgd door een week rust. Op training ging het afgelopen week heel goed, maar meer dan dit resultaat (een vierde plaats) konden we echt niet verwachten."

  "Sven finisht op nauwelijks een paar seconden van Wout van Aert (derde). Mentaal hadden we deze prestatie nodig. Nu krijgen we drie weken de tijd om voort te bouwen."

  Over drie weken vindt het WK in Tabor plaats. "Dat WK zetten we niet meer uit ons hoofd", is Van Den Bosch duidelijk. "Ja, ik geloof erin. De wereldtitel kan."

  "Vergelijk het met Louisville (waar Nys in 2013 wereldkampioen werd). In de periode daarvoor was hij ziek, had hij de cross in Baal gemist en was hij slecht in Rome. Maar Sven werd wel wereldkampioen. Het heeft nu allemaal wat langer geduurd, maar ik durf te zeggen dat we goed zullen zijn op het WK."

  Nys: "Geen stramme spieren en geen vermoeid gevoel"

  Sven Nys liet op Twitter vanmorgen alvast weten dat het BK goed verteerd is. "Ik ben hersteld. Ik heb geen stramme spieren en geen vermoeid gevoel. Ik ben klaar voor een nieuwe werkweek", was zijn boodschap.