• home
 • video
 • pas verschenen

  Sanne Cant blijft de koningin van vrouwencross

  Sanne Cant is al zes jaar de beste op het BK.

  Net als bij de beloften heeft ook bij de vrouwen de topfavoriete gewonnen: Sanne Cant pakte al haar zesde titel op een rij ondanks een lekke band in de laatste ronde. Ellen Van Loy reed op afstand naar het zilver. De bronzen medaille ging naar Githa Michiels.

  Van Loy maakte de beste start, op de voet gevolgd door Cant. Vrij snel nam het duo afstand van de rest van het pak en kregen we een strijd tussen beide dames. Net voor het ingaan van de tweede ronde plaatste Van Loy een versnelling die Cant niet kon beantwoorden.

  Halfweg koers slaagde Cant erin opnieuw vooraan te komen en niet veel later werden de rollen omgedraaid en reed Cant weg bij Van Loy, die plooide en haar achterstand snel zag oplopen.

  "Het was een mooie strijd", zegt Cant. "Ik ben blij dat ik hier mijn zesde driekleur verover. Zo'n BK brengt altijd toch wat stress met zich mee, want ik kan er bijna alleen maar verliezen. Het doet dan ook deugd dat ik hier opnieuw win. Mijn ziekte is eindelijk achter de rug en ik voel me weer helemaal goed."

  Cant vertrekt maandag naar Spanje om er tien dagen te trainen. "Ik kijk ernaar uit om duurtrainingen te doen en me goed voor te bereiden voor de Wereldbeker in Hoogerheide en het WK in Tabor."

  Ook Ellen Van Loy toonde zich tevreden met haar tweede stek. "Ik was teleurgesteld geweest met een derde plaats", zegt ze. "Met een tweede plaats kan ik leven. Sanne is al het hele seizoen sterk en is een verdiende winnaar. Ze maakte vooral het verschil op de technische stukken."

  Uitslag:

  1. Sanne Cant in 43'18"
  2. Ellen Van Loy op 18"
  3. Githa Michiels - 2'00"
  4. Loes Sels - 3'19"
  5. Cindy Bauwens - 5'25"
  6. Katrien Thijs - 5'28"
  7. Laura Verdonschot - 5'36"