• home
 • video
 • pas verschenen

  Mitchell klopt Adams in finale WK darts

  Scott Mitchell is de nieuwe wereldkampioen.

  Scott Mitchell heeft het WK darts in de BDO-bond op zijn naam geschreven. In zijn eerste finale klopt hij drievoudig winnaar Martin Adams met 7-6.

  Scott Mitchell en Martin Adams zorgden voor een bloedstollende finale, waarin net als in het PDC-kampioenschap een 13e set voor de beslissing moest zorgen. Mitchell had zijn zenuwen het best onder controle en gooide uit met dubbel 20.

  "Dit is ongelooflijk", stamelde Mitchell. "Halfweg de finale wilde ik eigenlijk liever thuiszitten om naar deze finale te kijken. Ik wilde hier niet zijn. Dit is een droom. Martin is een geweldige kampioen. Ik hoop dat ik op zijn leeftijd ook nog zo'n niveau haal."

  Adams stak de hand in eigen boezem. "Ik was te wisselvallig. Zeker in het begin van de wedstrijd had ik beter gekund, maar dat is nu eenmaal darts. Knap van Scott dat hij me geklopt heeft."