• home
 • video
 • pas verschenen

  Herbekijk de cruciale fases van het BK veldrijden

  Klaas Vantornout behaalt zijn tweede Belgische titel

  Het Belgische kampioenschap in Erpe-Mere is uitgedraaid op een enorm spektakel. Op een loodzwaar parcours kwam Klaas Vantornout als eerste over de finish, tot zijn eigen grote verbazing. Tom Meeusen werd tweede, voor Wout van Aert en Sven Nys. Herbekijk de cruciale fases.

  Van Aert gaat keihard van start

  Wout van Aert gaat er meteen stevig tegenaan en slaat een kloofje. In eerste instantie gaat Pauwels mee met de topfavoriet, niet veel later wordt Pauwels afgelost door Merlier.

  Maar het duurt niet lang vooraleer Van Aert alleen komt te zitten. Nys en Vantornout starten rustig en bekijken de zaak vanuit de achtergrond.

  Van Aert kent pech, Nys gaat erop en erover

  Nys maakt snel progressie in de achtergrond en komt aansluiten bij Wout van Aert. Net op dat moment heeft Van Aert pech, waardoor Nys zelfs even alleen aan de leiding komt.

  Vantornout komt Nys vergezellen

  Halfweg cross. Vantornout blijkt zijn ziekte van de voorbije weken goed te hebben verteerd. Hij haalt zijn voordeel uit de loopzones en komt aansluiten bij Nys.

  Alles te herbeginnen: met 6 naar de finale

  Wout van Aert komt weer aansluiten bij de twee koplopers. Niet veel later zijn Peeters, Meeusen en Pauwels daar ook. Op twee ronden van het einde zijn ze vooraan weer met zes.

  Vantornout valt aan in de laatste ronde

  Klaas Vantornout trekt ten aanval. Een klein foutje van de West-Vlaming op een korte helling houdt Peeters en Van Aert op. De mannen van Vastgoedservice haken in elkaar en zien Vantornout ervandoor gaan. Klaas Vantornout rijdt solo naar de finish.