• home
 • video
 • pas verschenen

  Heinrich Haussler is nieuwe Australische kampioen op de weg

  Haussler balt zijn vuisten.

  Heinrich Haussler (IAM Cycling) is de nieuwe Australische kampioen op de weg. Hij haalde het na een race over 183,6 kilometer met start en aankomst in Buninyong in een sprint voor Ewan Caleb (Orica-GreenEdge) en Neil Van der Ploeg (Avanti racing Team).

  Voor de 30-jarige Haussler is het pas zijn eerste nationale titel. Hij volgt op de erelijst Simon Gerrans op. Wel niet vergeten dat Haussler tot 2010 met een Duitse licentie in het peloton rondreed.

  Dat Haussler met de oppergaai ging lopen, was uiteindelijk nog een grote verrassing. Op de laatste beklimming van de Mt Buninyong had hij de voeling met de kleine kopgroep verloren. Die vluchtersgroep was tot stand gekomen in de vierde van achttien rondes.

  "Tijdens de sprint kwam het melkzuur uit mijn oren. Ik kon alleen nog naar beneden kijken en roepen toen de overwinning binnen was. Ik heb mijn goeie vorm verzilverd, ook al was het niet makkelijk omdat ik met David Tanner maar één ploegmaat in de koers had. Ik heb wat moeten pokeren, maar het is wel de mooiste dag van mijn leven geworden."

  Uitslag:

  01. Heinrich Haussler 183 km in 4u47'24"
  02. Caleb Ewan z.t.
  03. Neil Van der Ploeg
  04. Campbell Flakemore
  05. Samuel Spokes
  06. Jack Bobridge
  07. Angus Morton op 9"
  08. Adam Hansen - 48"
  09. Steele Von Hoff - 52"
  10. Simon Clarke z.t.
  11. Cadel Evans
  22. Richie Porte
  44. Michael Rogers - 5'19"

  Foto's: