• home
 • video
 • pas verschenen

  Favoriet Laurens Sweeck is beste modderduivel op BK beloften

  Laurens Sweeck boekt zijn zevende zege van het seizoen.

  Laurens Sweeck heeft zijn favorietenrol waargemaakt op het BK U23. De 21-jarige van Corendon-Kwadro ging al snel solo op het zware parcours in Erpe-Mere. Toon Aerts werd net als vorig jaar tweede, zijn ploegmaat Quinten Hermans bij Telenet-Fidea was derde.

  Sweeck maakte er een onemanshow van. Al snel plaatste hij een versnelling, waar de Telenet-Fidea-renners hun tanden stuk op beten. Sweeck bleef recht, waar anderen vielen, en reed met bijna anderhalve minuut voorsprong over de streep.

  "Ik had er vooraf wel vertrouwen in, maar een kampioenschap moet altijd gereden worden", reageerde hij. "Ik ben wel heel blij dat ik op zo'n manier kon winnen."

  "Dit is een mooie manier om afscheid te nemen van de beloften, volgend seizoen rijd ik bij de profs. Nu hoop ik dat ik in de beste conditie naar het WK in Tabor kan trekken."

  Sweeck werd vorig jaar derde, achter Aerts. Die was nu ook tweede: "Het was zwaar. Normaal zien we altijd nog een beetje gras, maar nu was dat helemaal niet het geval. Door de modder ga je veel schuiven en glijden. Er moest ook wat gelopen worden, maar nu ook weer niet zo veel."

  Uitslag:

  1. Laurens Sweeck in 56'15"
  2. Toon Aerts op 1'01"
  3. Quinten Hermans - 1'25"
  4. Jens Vandekinderen - 2'02"
  5. Daan Soete - 2'26"
  6. Dieter Sweeck - 3'09"
  7. Yannick Peeters - 3'29"