• home
 • video
 • pas verschenen

  Bob Peeters is ontslagen als coach van Charlton

  Het rijk van Bob Peeters (r) en Patrick Van Houdt (m) in Londen is uit.

  Na een reeks tegenvallende resultaten heeft Bob Peeters de rekening gepresenteerd gekregen bij Charlton. Samen met zijn Belgische assistenten Patrick Van Houdt en Guy Kiala krijgt hij bij de Engelse tweedeklasser zijn C4. De laatste thuiszege van Charlton dateert van 21 oktober. In de laatste acht competitiewedstrijden sprokkelde de ploeg slechts vier punten.

  Peeters en zijn assistenten gingen in de zomer van vorig jaar aan het werk bij Charlton. Ze kregen in Londen een contract voor een seizoen en begonnen prima aan hun bewind. Charlton pakte in de eerste fase van de competitie flink wat punten en draaide mooi mee bovenin. De supporters droomden al hardop van promotie.

  Maar op den duur reed de trein zich vast. Het geluk liet de ploeg, met tal van geblesseerden, en dus ook trainer Peeters al te dikwijls in de steek. 

  Zo bekleedt Charlton na 25 speeldagen een plaats in de grijze middenmoot van de Engelse Championship. Charlton staat 14e op 24 teams met 31 punten. Dat zijn er 17 minder dan leider Bournemouth en dat strookt niet met de ambities van de club.

  Na de 0-1-nederlaag tegen Brighton gisteren besliste het bestuur het Belgische trainerstrio buiten de deur te zetten. De Belgische inbreng bij Charlton, één van de clubs in het imperium van Roland Duchâtelet, blijft echter aanzienlijk. 

  Zo behoren Yoni Buyens en Frédéric Bulot van Standard er tot de spelerskern en staat Igor Vetokele er in de spits. Verder biedt de club onderdak aan bekende namen als Oguchi Onyewu, Tal Ben Haim, George Tucudean en Tony Watt, die ook allemaal in een ver en minder ver verleden voor Standard speelden.

  Neemt Luzon het roer over?

  Pikant detail: in de wandelgangen circuleren al enkele namen om Peeters op te volgen. Guy Luzon, dit seizoen ontslagen bij Standard, is daarbij de naam die het vaakst geciteerd wordt.