• home
 • video
 • pas verschenen

  "Klaas is brave jongen, maar negatieve commentaar stimuleert hem"

  Vantornout drinkt een glas champagne met zijn ploeg en gezin.

  Klaas Vantornout heeft een paar uur na zijn Belgische titel een eerste feestje gebouwd in Erpe-Mere. Samen met enkele vrienden, zijn sponsors en gezin. Vader Vantornout: "Klaas is een brave, maar negatieve commentaar - zoals in de slotronde - stimuleert hem."

  Klaas Vantornout genoot in Erpe-Mere van een glas champagne, samen met ploegleider Mario De Clercq, ploegmanager van Sunweb-Napoleon Games Jurgen Mettepenningen, enkele vrienden, zijn vader en zijn vriendin Annelies en dochtertje Milla.

  Jurgen Mettepenningen dichtte zijn ploeg vooraf weinig kansen toe op de Belgische titel en straalde dan ook na afloop. "Het was zeker niet de bedoeling om hier de kaart van Klaas te trekken, we rekenden veeleer op Kevin Pauwels."

  "Maar wat Klaas hier vandaag gedaan heeft, overtreft onze verwachtingen. Zo'n grootse prestatie hem ik nog nooit van hem gezien. Straf wat hij hier vandaag uit zijn benen schudt."

  "Drie weken geleden was hij nog echt ziek, pas sinds een week voelt hij zich opnieuw goed. Natuurlijk vindt hij hier een parcours dat hem goed ligt, maar dan nog hadden we hem hier niet op het hoogste schavotje verwacht."

  "Dit is nog mooier dan zijn titel in Mol", aldus Mettepenningen. "En het geeft me een fantastisch goed gevoel. Nu gaan we eerst vieren en daarna bouwen we voort richting WK. Ik denk dat we daar met Kevin heel dicht kunnen eindigen."

  Vader Vantornout: "Als hij gebeten is, kan hij iets extra's"

  Vader Vantornout genoot met volle teugen en blikte nog even terug op het boegeroep in de richting van zijn zoon. "Klaas is een brave jongen, maar als hij gebeten is, kan hij iets extra's. Die negatieve commentaar in de laatste ronde stimuleerde hem alleen maar."

  Enkele foto's: