• home
 • video
 • pas verschenen

  Vrouwen rijden BK op licht gewijzigde omloop

  Voor het BK bij de vrouwen wordt de omloop licht gewijzigd.

  Na de eerste dag van het BK veldrijden in Erpe-Mere heeft de KBWB beslist om het parcours lichtjes aan te passen voor de wedstrijd van de vrouwen op zondag. Voor de beloften en de elite mannen verandert er niets.

  Door de felle regen op donderdag en vrijdag werd het parcours al lichtjes aangepast op enkele plaatsen. Zo moesten de junioren en de nieuwelingen niet over een bepaalde zware passage in een weide met balkjes.

  Zaterdag bleef de regen uit tot ongeveer 15u. De omloop leek zelfs wat op te drogen, maar een zware plensbui tijdens de juniorenwedstrijd bracht opnieuw weinig goeds. "De regen heeft zeker geen deugd gedaan aan het parcours. Het is nog vettiger nu, maar morgen kan het weer beter zijn", zegt Telenet-Fidea-ploegleider Danny De Bie.

  Parcourskeurder Roland Liboton: "We hebben pech met het weer, maar veel wijzigingen voor zondag zullen we niet aanbrengen. Enkel voor de vrouwen passen we één strook aan. Het is een heel drassige passage, waar de vrouwen over de Finse piste mogen in plaats van door de modder."

  Eli Iserbyt, Belgisch kampioen bij de junioren, noemt het een zwaar parcours. "Misschien wel iets te zwaar voor junioren en nieuwelingen, maar wel BK-waardig. Ik denk dat ik slechts zo'n 5% van de omloop van mijn fiets ben gemoeten", zegt Iserbyt. "Op bepaalde stukken waar ik moest lopen, zullen de profs wel op de fiets kunnen blijven."