• home
 • video
 • pas verschenen

  US Open-winnaar Cilic moet Australian Open laten schieten

  De 26-jarige Cilic won de US Open tegen Kei Nishikori.

  Marin Cilic (ATP-9) doet niet mee aan de Australian Open. De Kroatische winnaar van de US Open heeft te veel last van een schouderblessure. "Het gaat elke dag beter, maar ik kan nog niet op het hoogste niveau presteren."

  Cilic won in september in New York zijn eerste grandslamtoernooi. Maar hij zal op zijn tweede nog even moeten wachten. Op 19 januari begint in Melbourne het eerste grandslamtoernooi van het jaar zonder hem.

  "Het is een grote ontgoocheling dat ik mijn forfait voor de Australian Open moet meedelen", schrijft de 26-jarige tennisser op zijn website. "Ik heb een blessure aan mijn rechterschouder die me al een tijd parten speelt en waardoor ik ook Brisbane moest missen."

  "Het gaat elke dag beter, maar ik voel me nog niet in staat om op het hoogste niveau te presteren. Ik vind het heel jammer, zeker na mijn titel in de US Open, maar de dokters adviseren me voorzichtig te zijn om geen grotere schade op te lopen."