• home
 • video
 • pas verschenen

  Thorgan Hazard: "Deschacht verdient de Gouden Schoen"

  "In het begin was ik na 20 minuten bekaf."

  Woensdag weten we wie Thorgan Hazard opvolgt als laureaat van de Gouden Schoen. Dennis Praet van Anderlecht en Victor Vazquez van Club Brugge zijn de topfavorieten, maar Hazard zelf zou hem aan Anderlecht-verdediger Olivier Deschacht geven.

  Het Nieuwsblad zocht Thorgan Hazard op in Mönchengladbach, waar onze landgenoot sinds een tweetal maanden zijn stempel begint te drukken op het spel van Borussia, dat de vierde plaats bekleedt in de Bundesliga.

  "In het begin was het niet makkelijk. Ik zat dikwijls op de bank en kreeg weinig speelminuten, maar vanaf november begon ik geregeld te spelen, met succes", zegt Hazard. "Ik heb zeven assists gegeven en vier keer gescoord, daar ben ik zeker tevreden mee."

  "Ik ben hier in enkele maanden tijd sterker geworden en heb sinds mijn transfer in juli drie kilogram verloren. Het loopwerk ligt hier fenomenaal hoog. 13 kilometer per wedstrijd is hier normaal. In mijn eerste wedstrijd was ik na 20 minuten bekaf, het voelde aan als 90 minuten in de Belgische competitie."

  "Hier is nochtans veel minder toezicht op onze voeding dan in België. Ik eet heel veel, maar kan gewoon niet evenveel eten als ik verbrand met al dat loopwerk. Een training duurt hier soms drie uur lang en niet zelden trainen we twee keer per dag."

  "Deschacht is de meeste constante factor van Anderlecht"

  Op de vraag van de journalist van Het Nieuwsblad wie Hazard graag de Gouden Schoen ziet winnen, komt een verrassend antwoord uit de bus. "Praet, Vazquez en Hans Vanaken zijn de favorieten. Ik hoop dat mijn goeie vriend Paul-José Mpoku (Standard, red) wint, maar als ik één naam moet kiezen, ga ik voor Olivier Deschacht."

  "Deschacht kreeg nog geen enkele individuele prijs en verdient die erkenning. Toen ik tegen hem moest spelen, had ik het altijd lastig. Hij is een van de beste verdedigers in België, is aan een uitstekend seizoen bezig en is in de Champions League de meest constante factor van Anderlecht."

  Deschacht is blij met het respect: