• home
 • video
 • pas verschenen

  Luca Brecel: "Ik overweeg om me tot de islam te bekeren"

  Ben Crabbé bij Brecel.

  Luca Brecel zegt in Karakters, dat maandag uitgezonden wordt op Canvas, dat hij er over nadenkt om - net als zijn broer - moslim te worden. "Ik ben opgegroeid tussen die jongens. Ik vind het heel interessant om met hen over de islam te praten."

  Het interview van Ben Crabbé met Luca Brecel eindigt met een uitspraak van de snookerspeler dat "alles met een reden gebeurt".

  "Dat heb ik altijd geloofd. Ik ben altijd vrij gelovig geweest. Mijn broer ook en die heeft zich bekeerd tot de islam."

  "Hoe dat gekomen is? Maasmechelen is een stad waar veel mensen van vreemde origine wonen. Ik ben opgegroeid tussen de Turken en Marokkanen. Ik heb alleen maar vrienden van die origine en zo rol je er snel in."

  "Als je al jaren elke dag met mensen die dat geloof hebben in contact komt, bestaat de kans dat je dat geloof overneemt. Ik overweeg om me dus ook tot de islam te bekeren."

  "Niemand probeert me daartoe te bewegen of forceren. Ik vind het gewoon heel interessant als mijn vrienden over dat geloof beginnen te praten."

  "Terreur heeft niets te maken met islam"

  De uitzending van Karakters waarin Brecel dit vertelt is al een tijdje geleden opgenomen. De dramatische gebeurtenissen van de afgelopen dagen in Frankrijk wil Brecel niet laten meespelen. "Extremisme en terreur hebben echt niets te maken met de islam", zegt hij in de Mediahuis-kranten. "Ook in naam van andere religies zijn verschrikkelijke dingen gebeurd, daarom moet je niet meteen de hele godsdienst en al haar aanhangers veroordelen."