• home
 • video
 • pas verschenen

  Junior Malanda komt om het leven bij auto-ongeluk

  Belofte-international Junior Malanda is vanmiddag om het leven gekomen bij een auto-ongeluk in Duitsland. Anderlecht-belofte Anthony D'Alberto zat ook in de auto en raakte zwaargewond. De verslagenheid in de voetbalwereld is groot.

  Het ongeluk vond vanmiddag plaats op de A2 in de richting van Hannover. Junior Malanda reed niet zelf, maar zat op de achterbank.

  De terreinwagen waarin Malanda zat, raakte aan het slippen, ging van de weg en belandde na enkele koprollen tegen een boom. Daarbij zou de middenvelder uit het voertuig geslingerd zijn. Hij was op slag dood. Volgens de politie ligt onaangepaste snelheid aan de oorzaak. Op het moment van het ongeluk regende het fel en stond er een stevige wind.

  Naast Malanda en de bestuurder zat er nog een persoon in het voertuig. De twee anderen hebben het ongeluk wel overleefd en zijn zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Een van hen was de eveneens 20-jarige Anthony D'Alberto, verdediger bij de beloften van Anderlecht. De autosnelweg was na het ongeluk twee uur afgesloten.

  Wolfsburg, ook de club van Kevin De Bruyne, zou vanavond afreizen naar Zuid-Afrika voor de winterstage. Wellicht was Malanda, de aanvoerder van de Belgische beloften, onderweg naar zijn ploegmaats. De huidige nummer twee in de Bundesliga ziet door het tragische voorval waarschijnlijk af van zijn stage. Morgen hakt de club daarover de knoop door.

  Malanda maakte naam voor zichzelf bij Zulte Waregem

  Junior Malanda leerde zoals zoveel van de huidige generatie voetballers de kneepjes van het vak op de Brusselse pleintjes. Anderlecht merkte zijn talent op en verleidde in 2005 de toen 11-jarige Malanda.

  Het gros van zijn jeugdopleiding kreeg Malanda echter over de grens, bij Rijsel. Tussen 2007 en 2012 voetbalde hij in Noord-Frankrijk. Bij het tweede elftal van Rijsel speelde hij zich in de kijker van Zulte Waregem.

  In het Regenboogstadion werd Malanda door coach Francky Dury voor de leeuwen gegooid. Malanda ontgoochelde niet. In geen tijd ontpopte hij zich tot een sterkhouder op het middenveld. Mede dankzij de sterke prestaties van Malanda deed Zulte Waregem dat seizoen tot de laatste seconde mee voor de titel.

  Na het seizoen 2012-2013 had Malanda zijn zinnen gezet op een vertrek. De middenvelder forceerde een transfer naar Wolfsburg, dat de jonge Belg nog een half seizoen uitleende aan Essevee. Vorige winter trok Malanda dan definitief naar de Duitse club.

  Bij Wolfsburg zou Malanda uiteindelijk 23 keer in actie komen. Dit seizoen had hij het er moeilijker door de zware concurrentie op het middenveld. "De trainer heeft me gezegd dat mijn tijd nog komt", zei hij daar onlangs nog over, maar het heeft dus niet mogen zijn. Malanda kwam zaterdagmiddag veel te vroeg om het leven op een natte Duitse Autobahn.

  Foto's van het ongeluk: