• home
 • video
 • pas verschenen

  Darcis begint 2015 zoals hij 2014 eindigde: met toernooiwinst

  Steve Darcis (archief) is de beste in Nieuw-Caledonië.

  Steve Darcis heeft het Challengertoernooi van Nouméa, in Nieuw-Caledonië, op zijn naam gebracht. Onze landgenoot (ATP-158) versloeg de Spanjaard Adrian Menendez (ATP-146) met 6-3, 6-2. De 30-jarige Belg timmert aan de weg terug na een zware schouderoperatie in 2013. Hij maakte zijn rentree in juni en won in oktober het Challengertoernooi van Rennes.

  Darcis verraste zichzelf en de hele wereld door op Wimbledon 2013 Rafael Nadal te verslaan in de eerste ronde. Die triomf werd een drama, want na een val op zijn schouder moest hij verstek laten gaan voor de tweede ronde.

  Er begon een lijdensweg van meer dan een jaar. Darcis zakte terug tot de 483e plek op de ATP-ranking.

  Maar Darcis staat er stilaan weer: begin oktober in Bergen was David Goffin nog te sterk in de finale van de Challenger daar. Een week later was het wel prijs in Rennes. En in Nouméa zet hij die ingeslagen weg voort met zijn zesde Challengertrofee.

  Darcis telt ook twee ATP-toernooien op zijn palmares: Amersfoort 2007 en Memphis 2008.