• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem: Kaya komt, Bongonda is weg

  Onur Kaya is al met Zulte Waregem op oefenstage in Spanje.

  Onur Kaya (28) ruilt Lokeren voor Zulte Waregem. De middenvelder heeft met succes de medische testen afgelegd. Theo Bongonda vertrekt dan weer naar Spanje. De 19-jarige spits tekende bij Celta Vigo.

  Onur Kaya was nog maar net een jaar bij Lokeren. In de vorige wintertransferperiode kwam de aanvoerder van Charleroi over met een contract tot 2017.

  Maar de Belgische middenvelder van Turkse afkomst doet dat niet uit. Hij kreeg bij Zulte Waregem een contract tot 2018 en sloot in Spanje aan bij de groep van Essevee.

  Kaya is een jeugdspeler van Anderlecht. Debuteren als prof deed hij begin 2006 bij Vitesse in Nederland. In 2010 kaapte Charleroi hem daar weg. Hij werd er aanvoerder. Lokeren haalde hem als vervanger van de lang geblesseerde Remacle, maar Kaya kon nooit echt een basisplaats claimen.

  Bongonda verhuist naar Spanje

  Theo Bongonda is Zulte Waregem dan weer kwijt. De 19-jarige spits trekt naar Celta Vigo, de nummer negen in Spanje. De twee clubs hebben een akkoord en Bongonda tekende na zijn medische test tot 2019.

  Bongonda is een product van de Academie van Jean-Marc Guillou in Tongerlo, opgericht naar het Ivoriaanse model dat bij Beveren vroeger zo succesvol was.

  Na zijn opleiding belandde hij bij Zulte Waregem, waar hij vorig seizoen debuteerde. Hij toonde er zijn klasse in Play-off I tegen Lokeren met een geweldige dribbel die resulteerde in een goal.

  Vorig seizoen speelde hij mee in 19 competitiematchen, goed voor één goal. Dit seizoen startte hij in zes duels en viel hij acht keer in. Drie keer trof hij raak.

  Bekijk de knappe dribbel en goal van Bongonda tegen Lokeren (vanaf 19:05)