• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbalbond schorst derdeklasser KVK Tienen

  Tienen staat 13e in de derde klasse B.

  Derdeklasser Tienen mag geen sportieve activiteiten meer uitoefenen. Dat besliste de Belgische voetbalbond (KBVB), omdat de club nog geld moet aan enkele Franse ex-spelers. "De club stelt alles in het werk om snel tot een oplossing te komen", klinkt het op de website. "De toekomst van stamnummer 132 staat voorop."

  KVK Tienen sukkelt al langer met geldproblemen. In 2013 werd de bestaande vzw ontbonden en werd er een nieuwe vzw opgericht met behoud van het stamnummer. Maar de afwikkeling daarvan zorgt voor complicaties. Zo zijn er betwistingen over achterstallige lonen, onder meer aan enkele Franse voetballers.

  Het Uitvoerend Comité van de KBVB had de derdeklasser gevraagd om tegen eind 2014 alle betalingen in orde te brengen, maar op 1 januari was dat nog niet het geval.

  De bond schorst nu alle sportieve activiteiten van de club. De volgende competitiematch, op 18 januari thuis tegen Grimbergen, mag dus niet gespeeld worden.

  Tienen: "Onrechtvaardig"

  De club reageert kort op haar website. "VZW RFC Tienen-Hageland neemt kennis van de beslissing van het Uitvoerend Comité van de KBVB om KVK Tienen te schorsen van sportieve activiteiten n.a.v. de geëiste tegoeden aan de Franse spelers die de club als onrechtvaardig beschouwt."

  "De club stelt alles in het werk om snel tot een afdoende oplossing te komen om de schorsing ongedaan te maken en de sportieve activiteiten van alle ploegen zo snel mogelijk te hervatten. De toekomst van het stamnummer 132 staat voorop."

  "In het belang van een snelle oplossing legt de club op dit moment geen verdere verklaringen af."