• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Ik wil in 2015 wel het verschil kunnen maken"

  Team LottoNL-Jumbo heeft zijn formatie aan de pers voorgesteld. De opvolger van Belkin heeft met onder meer Bauke Mollema en Lars Boom enkele belangrijke schakels verloren, maar heeft met Sep Vanmarcke nog een sterk Belgisch ijzer in het vuur. Sporza had een gesprek met de kasseispecialist.

  "Team LottoNL-Jumbo voelt heel vertrouwd aan", zegt Sep Vanmarcke aan Sporza over zijn "nieuwe" ploeg. "Enkele belangrijke pionnen zijn vertrokken en er zijn nieuwe sponsors, maar de kern van de ploeg is niet veranderd."

  Vanmarcke laat er bij Sporza geen twijfel over bestaan: de honger is groot. "Ik sta nu al bijna te springen om aan het seizoen te beginnen. De laatste jaren ben ik dicht bij een grote zege geweest. Zeker vorig jaar, toen ik overal heb meegespeeld. Maar dit jaar wil ik echt de laatste stap zetten."

  "Ik voelde vorig jaar dat ik bij de betere renners was, maar toen kon ik het verschil niet maken of werd ik geklopt in de sprint. Dit jaar wil ik wel dat verschil maken."

  "Met het vertrouwen zit het alvast goed. De tests tonen ook aan dat ik goed bezig ben. Het was zelfs iets beter dan vorig jaar, hopelijk zullen de resultaten dat ook zijn. Ik kijk ernaar uit."

  Vanmarcke mikt uiteraard op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. "Ik wil ze ooit allebei winnen. Wat als ik dit jaar moet kiezen tussen een van de twee? Dat maakt mij niet uit."

  "Zal het palmares van Boonen en Cancellara niet halen"

  Sep Vanmarcke mikt dit jaar op de jackpot in de kasseiklassiekers, maar moet dan wel zien af te rekenen met Fabian Cancellara en Tom Boonen. Al worden die twee tenoren natuurlijk ook een jaartje ouder.

  "Het zou niet logisch zijn dat ze nog beter zouden worden. Normaal kunnen ze maximaal dit niveau aanhouden. Ik hoop dat ik wel verbeter en de aansluiting kan maken. Ik heb wel niet het talent van Boonen en Cancellara. Ik zal hun palmares niet kunnen halen. Maar ik wil die klassiekers wel eens winnen."

  Naast de kasseiklassiekers heeft Vanmarcke nog twee doelen aangestipt. "De kasseirit in de Ronde van Frankrijk is weer zeer belangrijk. Als je zo'n kans krijgt, moet je die grijpen. En dan is er nog het WK in Richmond. Dat parcours moet me liggen."