• home
 • video
 • pas verschenen

  Topfavoriet Van Aert: "Ik voel me rustig"

  Niets lijkt Wout van Aert uit het lood te doen slaan.

  Wout van Aert heeft zich de voorbije dagen in alle sereniteit voorbereid op het BK veldrijden. "Ik heb een prima week achter de rug", zegt de topfavoriet. "Ik heb wel geluk gehad dat mijn verkoudheid niet is doorgebroken. Ik voel me optimaal."

  Wout van Aert zat vorige week nog in Spanje, maar de voorbije dagen kon hij weer wennen aan het mistroostige Belgische weer. "Ik heb een prima week achter de rug."

  "Woensdag heb ik met Rob Peeters een training in de bossen van Langdorp afgewerkt. Het deed deugd nog eens op de crossfiets te zitten."

  "Zowel donderdag als vrijdag heb ik achter de brommer getraind. Zaterdag doe ik nog een intensievere training, om de benen wat onder spanning te brengen."

  Toen we Van Aert dinsdag spraken, had hij nog een verstopte neus. Maar ook dat euvel is van de baan. "Ik heb me goed verzorgd en de verkoudheid is niet doorgebroken. Ik denk dat ik wat geluk heb gehad. Ik voel me momenteel optimaal."

  Ondanks de favorietenrol heeft Van Aert geen stress. "Ik weet niet wat het zondag zal zijn, maar momenteel voel ik me rustig. Uiteraard zat er de dag zelf wat gezonde nervositeit zijn, dat is de normaalste zaak van de wereld."

  "Het is zwaar, maar liever zo dan een tactische cross"

  Van Aert ging het parcours niet verkennen, maar ook dat verontrust hem niet. Integendeel. "Niels Albert heeft me aan de hand van zelfgemaakte videobeelden goed gebrieft. Ik weet wat ik moet weten. De omloop bevalt me."

  "Het is zwaar, maar dat betekent dat de beste zal winnen. Zo heb ik het liefst. Dan kun je er als renner ook makkelijker vrede mee nemen als je verliest. Liever zo dan veel tactisch gedoe."