• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar: "Van Aert wint het BK, Pauwels wereldkampioen"

  Zdenek Stybar komt dit seizoen niet meer in actie in het veld, maar als uittredend wereldkampioen laat hij wel zijn licht schijnen over de nakende kampioenschappen. Hij verwacht overwinningen van Wout van Aert in Erpe-Mere en Kevin Pauwels in Tabor.

  Het WK veldrijden vindt eind deze maand plaats in Tabor, maar Zdenek Stybar sluit uit dat hij in eigen land zijn titel zal verdedigen. "Dat is echt totaal uitgesloten. Ik kan me echt niet voorstellen dat ik daar aan de start zou komen", vertelt de Tsjech.

  "Ik heb nog te veel last van mijn schouder om te kunnen crossen. Op de weg kan ik wel trainen, maar mijn voorwiel opheffen lukt nog niet. In zulke omstandigheden kan ik me echt niet voorstellen dat ik het WK rijd. Tiende worden, is niet mijn doel. Ik start om te winnen."

  "Ik heb het veldrijden dit seizoen wat van een afstand gevolgd. Wout van Aert en Mathieu van der Poel vind ik indrukwekkend. Van Aert blijft maar winnen, echt chapeau. Ik denk dat hij zondag het Belgisch kampioenschap zal winnen. Hij is de topfavoriet."

  "Ik zou in zijn plaats ook het WK bij de profs rijden. Waarom zou hij bij de beloften rijden als hij ook bij de profs kan winnen? Zelfs als hij "maar" derde wordt, heeft hij toch die ervaring mee en die is heel belangrijk."

  "Misschien is het wel beter dat Van Aert nog geen wereldkampioen wordt, want daar komt veel druk bij kijken en hij is nog heel jong. Ik denk trouwens dat Kevin Pauwels wereldkampioen zal worden."

  "Meer respect voor Nys"

  En Sven Nys? "Hij zit in een heel moeilijke periode, ik denk meer op privévlak dan in de sport", antwoordt Zdenek Stybar. "Ik vind het respectloos dat veel mensen zeggen dat hij maar moet stoppen."