• home
 • video
 • pas verschenen

  Ryan en Troisi winnen openingsduel van Asian Cup

  Zulte Waregem-speler James Troisi heeft net de eindstand vastgelegd.

  Gastland Australië is met een klinkende zege aan de Asian Cup begonnen. Met Club-doelman Mathew Ryan en een scorende James Troisi (Zulte Waregem) in de basis zette Australië Koeweit weg met 4-1.

  De verwachtingen zijn hoog voor Australië, dat als gastland meteen ook favoriet is voor deze Asian Cup. De fans moesten dan ook even slikken toen na acht minuten Ryan zich gewonnen moest geven op een kopbal van Fadhel Hussain.

  Maar Australië talmde niet lang en boog nog voor de rust de situatie om. Massimo Luongo gaf eerst een assist voor Tim Cahill en legde daarna zelf de 2-1-ruststand vast.

  Na de rust kreeg Ryan wel nog wat werk op te knappen en tikte hij onder andere een bal tegen de lat. Maar het was Australië dat verder uitliep. Mile Jedanik scoorde vanaf de stip en in de slotminuten trapte Zulte Waregem-speler James Troisi de 4-1 in de korte hoek binnen.

  Australië speelt in groep A, de andere landen in de poule zijn Zuid-Korea en Oman. De eerste twee van elke poule schoppen het tot in de kwartfinales.

  Club Brugge-doelman Mathew Ryan moet zich maar een keer gewonnen geven

  Doelpuntenmakers Tim Cahill en Massimo Luongo