• home
 • video
 • pas verschenen

  Ludieke actie: 61 ballen tegen huis van Platini knallen

  Tussen Ronaldo en Platini zit het niet echt goed.

  Maandag wordt de Gouden Bal uitgereikt aan Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of Manuel Neuer. Voor UEFA-voorzitter Michel Platini is die laatste de favoriet voor de trofee, maar dat weigeren enkele Ronaldo-fans te accepteren. In het holst van de nacht kegelden ze 61 ballen tegen de woning van Platini.

  Michel Platini liet een tijdje geleden optekenen dat Manuel Neuer voor hem de favoriet is voor de Gouden Bal. Cristiano Ronaldo, voor vele andere waarnemers de topfavoriet, kon duidelijk niet lachen met die uitspraak. Zo weigerde hij bij het WK voor clubs de hand van Platini te schudden.

  Enkele fans van Ronaldo gingen nog een stapje verder met hun actie "Let's kick Platini out!". "In 2014 scoorde Ronaldo 61 keer. Wij hadden 61 ballen om af te leveren bij Michel Platini", was hun boodschap.

  Op elke bal werd het nummer van het doelpunt geschreven, met de minuut waarin er gescoord werd en de tegenstander. De actiegroep trok vervolgens naar Parijs om de ballen in het holst van de nacht tegen de gevel van Platini's huis te knallen.

  Aan het einde van het filmpje kunt u een verbouwereerde bewoner aan zijn voordeur zien, maar het is niet duidelijk of het daadwerkelijk om Michel Platini gaat.