• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse: "Ik wil ooit wereldkampioen op de piste worden"

  Duizendpoot Iljo Keisse maakt op stage in Spanje weer de omschakeling van de piste naar de weg. Midden februari wordt het WK piste eindelijk nog eens dicht bij huis georganiseerd, in Frankrijk. Met of zonder Iljo Keisse? "Ik zou er wel graag rijden, maar momenteel is er geen haar op mijn hoofd dat daar aan denkt."

  Iljo Keisse won woensdag nog met ploegmakker Niki Terpstra de zesdaagse van Rotterdam. Een dag later had het duo al de verplaatsing naar Spanje gemaakt, om zich bij hun Etixx-Quick Step-maats op stage te voegen.

  Sporza wilde van Keisse, die zich nu op het wegseizoen voorbereidt, weten of hij toch niet aan een klein verlengstuk op de piste denkt. Midden februari is Saint-Quentin-En-Yvelines, in Frankrijk, het decor voor het wereldkampioenschap op de piste.

  "Ik zou er wel graag rijden", stelt Keisse. "Maar momenteel is er geen haar op mijn hoofd dat daar aan denkt. Als er kort voor het WK iemand uitvalt en ze een vervanger nodig hebben, dan wil ik eventueel wel iets doen."

  "Maar ik kan het mij niet permitteren om er tijdens de wintermaanden nog de Wereldbekers in Colombia en Mexico bij te nemen. Je hebt die WB's niet nodig om naar het WK te gaan, maar er zijn mannen die hun hele winter opofferen en daar wel rijden. Dan is het voor mij moeilijk om op tafel te kloppen."

  "Als iemand als Jasper De Buyst zou vragen om met mij op het WK de ploegkoers te rijden, is het natuurlijk een ander verhaal. Maar dat is nog niet aan de orde."

  "Ik hoop wel dat die vraag er ooit komt, want het WK is een gat in mijn palmares. Dat gat wil ik graag dichten. Ik zou graag wereldkampioen op de piste worden, maar ik heb geen idee wanneer dat het geval zal zijn."

  "Zolang het goed gaat op de weg, krijgt de weg voorrang"

  Keisse is wel duidelijk: "Zolang het goed gaat op de weg, krijgt de weg voorrang. Maar de piste kan altijd een vangnet zijn, want er kan altijd iets gebeuren. Op de piste kan ik dan in zo'n geval nog altijd terecht."

  De piste en de weg combineren, begint dat niet een beetje te wegen voor Keisse? "Op mijn leeftijd voel ik me beter als ik bezig kan blijven en die combinatie kan maken. Het is mentaal ook anders. Als ik de weg moe ben, ben ik blij met de piste. Maar ik ben de piste nu weer een beetje beu en kijk ernaar uit om weer op mijn wegfiets te springen."