• home
 • video
 • pas verschenen

  "In maart neemt Brussel beslissing over wie stadion bouwt"

  Hoe het stadion er moet uitzien, is nog niet bekend.

  Het zijn beslissende weken en maanden voor het nieuwe voetbalstadion in Brussel. "Het dossier zit in de eindfase", zegt Brussels schepen van Sport Alain Courtois aan Sporza. "Halverwege de maand maart neemt het schepencollege een beslissing."

  Brussel is in 2020 een gaststad voor het EK voetbal. Daarvoor wordt een nieuw stadion gebouwd op de site van Parking C op de Heizel.

  Over wie de kandidaat-bouwheren zijn en hoe zij denken dat het stadion er moet gaan uitzien, wil Courtois niks kwijt. "Dat is confidentieel."

  De volgende stap is de samenstelling van een jury. "Dat gebeurt volgende week. Een jury van 20 mensen zal zijn zeg mogen doen.Waarschijnlijk zullen zij een drietal keer samenkomen alvorens hun definitief advies te geven."

  "In die jury zetelen buurtbewoners, architecten, vertegenwoordigers van de stad, van het Brussels hoofdstedelijk gewest en van het Vlaams gewest. Zij zullen hun keuze motiveren aan het schepencollege dat in de loop van de maand maart een definitieve beslissing zal nemen.”