• home
 • video
 • pas verschenen

  Zieke Wellens: "Weet nog niet zeker of ik BK rijd"

  Wellens: "Het is een lastig, eerlijk parcours, maar geen loopcross."

  Bart Wellens stond al acht keer op het podium van het BK veldrijden, maar een negende keer wordt een heidense klus. "Ook al omdat het snot er momenteel aan alle kanten uitkomt", zegt Wellens aan Sporza. Over zijn favoriet hoeft hij niet lang na te denken. "Van Aert zal maximaal twee rondes iemand in zijn wiel dulden."

  Bart Wellens is er samen met Sven Nys al sinds de vroege jaren 2000 bij op het BK veldrijden. Toch twijfelt hij nog of hij ook in Erpe-Mere weer van start gaat.

  "Ik zit al twee dagen aan de antibiotica. Ik heb hier vandaag een eerste keer een uurtje rondgebold tegen een tempo waarmee je niet kunt koersen."

  "Maar ik voel me nog redelijk goed. De snot komt er alleen aan alle kanten uit. Ik heb nog een paar dagen, dus ik ga ervan uit dat ik wel zal starten."

  "Ik ga zondag gewoon proberen te genieten", zegt Wellens over zijn eigen ambitie. "Het is een mooi en eerlijk parcours, maar wel heel lastig."

  "Als het nog regent zullen er nog een paar loopstroken bijkomen, maar het wordt zeker geen loopcross. Zoals het er nu bijligt, krijgen we gewoon een technische, lastige cross."

  "Het is het ideale rondje voor Van Aert"

  Over zijn topfavoriet hoeft Bart Wellens niet lang na te denken. Het is ook geen verrassende naam. "Zoals het parcours er nu bijligt, zal Wout van Aert maximaal twee rondes iemand in zijn wiel dulden. Het is het ideale rondje voor hem."

  "Tom Meeusen (ploegmaat van Wellens, red) kan zijn gevaarlijkste tegenstander worden. Er zijn een paar heel technische stroken en daarin kan Tom misschien wat afstand nemen. Zo kan hij het in het begin toch nog spannend houden."