• home
 • video
 • pas verschenen

  Vantornout: "Weer gezond, maar beperkte ambitie op het BK"

  "Veel last gehad van keelpijn en slijmen."

  Klaas Vantornout sukkelde sinds midden december met een zware verkoudheid en schrapte daarom de voorbije weken heel wat wedstrijden. Nu is Vantornout eindelijk genezen. "Ik voel me weer gezond", zegt hij, "maar mijn ambitie voor het BK is beperkt."

  Vantornout kroonde zich in 2013 tot Belgisch kampioen aan het Zilvermeer in Mol en vindt in Erpe-Mere opnieuw een parcours dat op zijn maat gesneden is. "Klopt", zegt hij. "Begin september won ik er nog mijn eerste wedstrijd van het seizoen."

  "Dat BK zat al lang in mijn hoofd, het was 100 procent op mijn lijf geschreven en ik wilde er een mooi resultaat neerzetten, maar helaas hebben de ziektekiemen er anders over beslist."

  "Ik weet niet hoe ver ik sta momenteel. Het is voor mij een groot vraagteken, ik denk niet dat ik zondag een rol kan spelen."

  Vantornout raakte midden december zwaar verkouden, nam de draad te snel weer op en herviel begin januari. Zo liet hij zondag de cross in Leuven nog aan zich voorbijgaan.

  "Pas dinsdag liep mijn antibioticakuur af", legt hij uit. "Ik heb heel veel last gehad van keelpijn en slijmen. Nog nooit ben ik zo lang ziek geweest."

  "Sinds maandag train ik weer voluit en ik voel dat het goed gaat, maar ik heb natuurlijk wel een achterstand. Hopelijk ben ik nu definitief van deze verkoudheid verlost. Ik zal al blij zijn als ik met een goed gevoel van het BK kan terugkomen, ambitie heb ik niet."

  "Ik zal Kevin Pauwels helpen als dat kan"

  Moet Vantornout dan vooral Kevin Pauwels bijstaan in Erpe-Mere? "Als de kans zich voordoet, zal ik dat doen, maar het is eigenlijk een parcours waar je weinig voor je ploegmaats kunt betekenen en het vooral een man-tegen-man-gevecht zal zijn."