• home
 • video
 • pas verschenen

  Tielemans: "Ik zal mijn contract bij Anderlecht verlengen"

  Goudklompje Youri Tielemans op stage in Spanje: "Ik teken bij als een man."

  Na een aantal berichten in de media als zou Youri Tielemans Anderlecht binnenkort verlaten heeft de 17-jarige middenvelder dat zelf ontkracht. "Ik teken bij op m'n 18e", maakt de talentvolle speler duidelijk. "Het is mijn manier om Anderlecht, de club van mijn hart, te bedanken."

  Ook vandaag zijn artikels in de kranten verschenen dat het niet echt vlot met de besprekingen over een nieuw contract voor Youri Tielemans, die wel nog vastligt tot 2016. Vanmiddag, op stage in La Manga, heeft Tielemans dat verhaal zelf ontkracht en kan dus een einde komen aan de speculaties.

  "Ik teken als ik 18 jaar geworden ben, want ik wil dit doen als een man", zegt Tielemans. "Ik ben deze club bijzonder dankbaar voor alles wat ze voor mij doet en op deze manier wil ik ze hiervoor bedanken. Anderlecht is de club van mijn hart. Ik speel er al sinds mijn vijfde."

  "De media kunnen vertellen wat ze willen - dat is hun goed recht - maar met deze persconferentie wil ik graag duidelijkheid scheppen."

  Tielemans wordt op 7 mei 18. De middenvelder draait bij de Belgische recordkampioen anderhalf seizoen mee in de hoofdmacht en wordt beschouwd als een van de grootste talenten in Europa.

  Hij wordt nadrukkelijk in verband gebracht met tal van Europese topclubs. Vooral Borussia Dortmund zou naar verluidt diep in de geldbeugel willen tasten om Tielemans los te weken van paars-wit.

  "Anderlecht vierde keer op rij kampioen"

  Voor hij op 7 mei zijn handtekening zet, concentreert Youri Tielemans zich op de komende wedstrijden van Anderlecht. "Ik hoop dat we iets heel goeds gaan doen in de beker en in het kampioenschap", vertelt de jonge middenvelder.

  "Hopelijk stunten we in de play-offs en spelen we voor de vierde keer op rij kampioen. En in de Europa League willen we ook nog zo lang mogelijk meespelen."

  Youri Tielemans op YouTube en Twitter: