• home
 • video
 • pas verschenen

  Liboton: "Het BK zal spectaculair en mooi zijn"

  Roland Liboton tekende mee het parcours in Erpe-Mere uit.

  Het parcours van het BK kreeg hier en daar al wat kritiek, maar parcoursbouwer Roland Liboton verdedigt zijn omloop met hand en tand. "Het is een kampioenschap waardig. Er mag "gestoempt" worden."

  Volgens sommigen is het parcours in Erpe-Mere te zwaar, anderen vinden het dan weer een veredelde veldloop. "Maar dat is onzin", bijt Roland Liboton van zich af. "De omloop is een kampioenschap waardig. Er mag "gestoempt" worden. Het is zwaar, maar berijdbaar."

  "Er zijn nu een drietal stroken waar 15 à 20 meter gelopen moet worden, al kan de regen het wel nog wat slechter maken. Maar ik heb al ergere dingen meegemaakt. Het zal spectaculair en mooi zijn", is de conclusie van Liboton.

  "Het wordt een cross uit de oude doos", vat Paul Herygers het samen.

  Voor Wout van Aert zal het wellicht niets uitmaken. "Hij steekt er met kop en schouders bovenuit", vindt Liboton. "Maar als er iets met hem voorvalt, zijn er een 4 à 5 andere renners die kampioen kunnen worden. Die zitten in een zetel, want ze hebben niets te verliezen."