• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Ik heb niets fout gedaan"

  Tom Boonen (l) en Patrick Lefevere (r) worden allebei genoemd in de zaak.

  Op de ploegvoorstelling in Spanje heeft Etixx-Quick Step-manager Patrick Lefevere het kort gehad over de zaak rond belastingontduiking die boven zijn hoofd hangt. "Ik heb nog altijd niet het idee dat ik iets illegaals heb gedaan", stelt hij. "En ik ben er ook niet rijker van geworden."

  Patrick Lefevere en (oud-)renners van zijn team zouden voor aanzienlijke bedragen belastingen hebben ontdoken.

  "Ik ga niet hypocriet zijn. Ik erken dat de Bijzondere Belastinginspectie een onderzoek heeft gedaan en wij hebben die mensen hun werk laten doen", reageert Lefevere, die niet in detail wil treden.

  "Wat ik wel wil benadrukken is dat ik niet het idee heb dat ik iets fout heb gedaan. Ik weet zelfs niet wat de fiscus de ploeg precies verwijt."

  "Ik wil alleen nog eens zeggen dat op een bepaald moment renners niet naar je ploeg kwamen als je niet bereid was om imagocontracten uit te schrijven. Zo simpel was het."

  "En ik heb nog altijd niet het idee dat ik iets illegaals heb gedaan en ik ben er ook niet rijker van geworden. Als je je mensen wilde houden, en de hele wielerwereld deed dat, dan moest je zo'n imagocontracten hebben."

  "Meer belastingen betaald dan Inbev"

  "Misschien moet ik wel eens op een dag advertentie plaatsen in alle kranten met daarin vermeld hoeveel belastingen ik al heb betaald in mijn leven. Dat is veel, meer dan Inbev", besluit Patrick Lefevere.

  Patrick Lefevere snijdt de taart voor zijn 60e verjaardag aan