• home
 • video
 • pas verschenen

  Giant blaast Duits wielrennen nieuw leven in: "Er is weer optimisme"

  John Degenkolb: "Hier hebben we hard voor moeten vechten."

  Tijdens de voorstelling van de Giant-wielerploeg, met Kittel en Degenkolb als speerpunten, in Berlijn was de heropleving van het Duitse wielrennen hét gespreksonderwerp. "Dit is een uiterst mooie dag voor het Duitse wielrennen."

  De voorstelling van Giant-Alpecin viel - misschien niet toevallig - samen met de bekendmaking dat de Duitse tv-zender ARD vanaf dit jaar de Tour de France weer zal uitzenden.

  De boodschap is duidelijk: Duitsland heeft opnieuw vertrouwen in de koers. Giant-renners Marcel Kittel (foto) en John Degenkolb zijn de exponenten van dat nieuwe Duitse wielrennen.

  "We hebben een aantal jaar hard moeten vechten, maar ons werk werpt nu zijn vruchten af, want we trekken zelfs Duitse sponsors (Alpecin is een bedrijf voor haarproducten) aan", zegt Degenkolb. "Er is weer optimisme."

  Giant, dat sinds dit jaar ook officieel niet meer onder Nederlandse maar Duitse vlag vaart, bleef opvallend rustig op de transfermarkt. Het wil vooral voortbouwen op de bestaande structuur. Zo verlengde goudhaantje Tom Dumoulin onlangs zijn contract met twee jaar.

  Wél nieuw bij de Duitse formatie is Zico Waeytens, die overkomt van Topsport Vlaanderen. "Als jongere keek ik altijd mijn ogen uit bij een ploeg als Telekom", vertelt Waeytens in Het Nieuwsblad. "Het is fantastisch dat ik nu zelf in een groot Duits team zit."